Friday 11 November 2011

Platinum Vs White Gold

Wit gekleurde sieraden is het maken van een populaire verschijning in de mode-wereld van vandaag. De witte metalen die worden beschouwd als het meest bekend om het maken van fijne sieraden zijn, platina en wit goud. De sieraden gemaakt van deze metalen maken van een elegante indruk op het oog zijn er echter enkele fundamentele en belangrijkste verschillen tussen deze twee metalen. Laten we studie over alle aspecten in verband met de metalen om te vergelijken en te beoordelen die de beste tussen de platina en wit goud is.
Platinum Vs White Gold: Chemische Facetten, het symbool van platina Pt en haar atomische nummer is 78. Het is een natuurlijk voorkomende metaal en heeft een zeer hoge dichtheid van 21,4 g / kubieke cm. Het is wit oorspronkelijk met een soortelijk gewicht van 21,4. Het is een zeer zelden gevonden metaal en kan ertoe leiden dat sommige allergische reacties bij sommige mensen. Het heeft een kookpunt van 3800 ° C en een smeltpunt van 1772 º C. De atomaire massa is 195,078 amu.
Van het chemische symbool van goud is Au en atoomnummer is 79. Witte goud moet worden gesynthetiseerd uit natural goud door het mengen van verschillende metalen zoals zilver, platina, nikkel, palladium, zink in verschillende combinaties. Nature, goud dichtheid van is 19,3 g / kubieke cm. Het heeft een soortelijk gewicht van 19,32. Het smeltpunt is 1064,43 ° C en kookpunt is 2807 ° C. De atomaire massa is 196,96657 amu. Dit element zorgt zelden allergische reacties.
Platinum Vs White Gold: Fysieke facetten; Platinum is een witachtige zilverkleurig metaal en meer glanzend dan wit goud. Echter, wanneer wit goud is bedekt met rodium, wordt het zo glanzend als platina. Een witte goud versiering moet periodiek worden gepolijst met rhodium haar glans te behouden. Platinum wordt nature glanzende geen enkele coating niet nodig op elk punt van de tijd. Platinum is zwaarder en harder dan wit goud. Nature, goud is meer nodulair (kan worden getrokken in draden) en vervormbaar (kan worden gemaakt in dunne vellen) dan platina echter hetzelfde kan wel of niet waar zijn over witte goud, aangezien verschillende witte goud legeringen bestaat uit verschillende proporties van palladium, nikkel en zink metalen die variëren in hun taaiheid en buigzaamheid in vergelijking met platina. Echter, platina is zeker duurzamer dan wit goud.
Platinum Vs White Gold: Sieraden facetten; Platinum sieraden is gemaakt van 95% van platina overwegende wit gouden sieraden is meestal een combinatie van 75% van de natuurlijke goud met 25% van platina of palladium en andere combinatie kan 75% van de natuurlijke goud met 10 % palladium, 10% nikkel en 5% zink. De samenstelling van zowel de metalen sieraden geeft een duidelijke uitleg over de kloof tussen de marktwaarde. Ook, wegens de bovengenoemde sterke fysieke kenmerken die platina displays en het feit dat platina is minder buigzaam en kneedbaar dan goud, de kosten van crafting platinametaal voegt naar aanleiding van de totale kosten van de platina sieraden. Platinajuwelen behoeften minder onderhoud dan wit gouden sieraden waardoor die een goede keuze voor trouwringen die moeten worden gedragen de hele tijd. Wit gouden sieraden kan nodig zijn kleine hoeveelheid goud te worden toegevoegd in aanvulling op rhodium polijsten tot zijn glans te behouden en vul-up het goud verloren als gevolg van krassen. Platinajuwelen niet los geen metalen als gevolg van krassen en zelden vereist polijsten naar zijn originele look te herstellen.
Verschil tussen platina en wit goud sieraden, de meest eenvoudige manier te beslissen of het metaal is platina of wit goud is de scratch test. Als het metaal krijgt gemakkelijk krassen het is wit goud anders, het is platina. Een andere test, dat is een beetje riskant, wordt de warmte te testen. Verhit de metaal tot het rood warm. Dan, laat het afkoelen. Als het metaal wordt donker en vies, dan is het witte goud en als er geen verandering na het afkoelen, het is zeker platina. Meer geavanceerde tests omvatten zuur en electronic tests waarvoor u zal hebben om te helpen bij een juwelier.
Op een meer emotionele achtergrond, als gevolg van de superieure aard van platina, om mensen cadeau platina sieraden hun gevoelens te uiten aan hun dierbaren. De platina sieraden brengt de waarde die je hebt in het leven van die persoon. Witte sieraden heeft ook een aanzienlijke waarde en ziet er geweldig uit in combinatie met verschillende gekleurde gouden sieraden. Hoop dat dit artikel heeft bijgedragen tot het oplossen van enige twijfel met betrekking tot platina vs wit goud.

1 comment:

  1. wat een mooie sieraden en sleutelhangers(??) en andere dingetjes laat je ons zien. Inderdaad lang geleden!
    Groetjes,
    Vind meer
    Kindersieraden
    Kinderarmband

    ReplyDelete