Wednesday 2 November 2011

Groeiende Cilantro Tips

Koriander is hetzelfde als de culinaire kruid koriander, behalve dat het is bekend onder verschillende namen. De geoogste bladeren zijn aangeduid als koriander, terwijl de zaden worden genoemd koriander. Chopped cilantro en gemalen koriander worden gebruikt voor aromatiserende bijna alle soorten keukens, variërend van soepen, salades, stoofschotels, marinades en enzovoort. Het belang van koriander als culinair kruid is ook populair door het te gebruiken als een ingrediënt in salsa. De koriander flavour gaat heel goed met uien, knoflook, gember en andere gemeenschappelijke kruiden.
Ondanks de populaire gebruik van cilantro, wordt het niet gewoonlijk geplant in de tuin. Dit kan zijn omdat de meeste hobbyisten fout is om een ​​hoog onderhoud kruid. Groeiende cilantro thuis is niet zo moeilijk, behalve dat het kruid een paar weken voor germinatie vereist. Met een basisopleiding tuinieren vaardigheden en de juiste groeiende koriander tips, kunt u succesvol plant ze in de moestuin.
Koriander Groeiende Tips
Vraagt ​​u zich af hoe om te groeien koriander thuis? Nou! Groeiende koriander is min of meer vergelijkbaar met andere culinaire kruiden die zijn geplant door het zaaien van zaden. Gebaseerd op het criterium als bedoeld of u groeien cilantro binnenshuis of buitenshuis, de eisen voor dit kruid variëren. Verwijzen naar de volgende tips voor de teelt van koriander, voor de gezonde onderhoud van dit kruid:
Bodem vereisten: Cilantro is beste geteeld in matig koel en zonnig gebieden, waarbij de temperatuur wordt hieronder 75 graden Fahrenheit. Dus, selecteert u de plantage site die vroege ochtend of late namiddag zonlicht ontvangt. In het geval u groeien koriander binnenshuis, moet u aan hen transplantatie voor een betere groei. Een andere optie voor indoor plantage is groeiende koriander in een pot en het plaatsen in de buurt van het raam. Bereid de tuin de bodem of potgrond te vullen met zand en organische meststoffen. Meer op groeiende koriander in een pot.
Bereid Seeds; Cilantro wordt gepropageerd door zaaien, en niet door stekken. Een enkele korianderzaad bestaat in feite uit twee zaden ingesloten in een taaie schil. Voor groeiende cilantro uit zaad, moet u eerst de zaden bereiden om snelle kieming waarborgen. Neem koriander en zachtjes hen (aan de binnenkant zaden release) te verpletteren, wikkel de geplette zaden met een doek en in het water voor ongeveer 24-48 uur genieten. Verwijder de zaadjes uit het water en droog het gedurende 1-2 uur.
Zaaien Zaden; Nadat je klaar bent met de bodem en zaad voorbereiding, de volgende stap is het zaaien van de zaden. Na glimmertjes voorbij is, kun je zaaien koriander zaden op een ½ inch diepte. Tenzij, bent u steeds koriander binnenshuis, niet transplantatie ze als de fragiele root systeem kan beschadigd raken tijdens de transplantatie. Het water de bodem diep onmiddellijk na zaaien. Als de temperatuur ligt tussen 50-85 graden Celsius, de zaden nauwelijks ongeveer 10 dagen nodig om te ontkiemen.
Nazorg Tips; diep te beregenen is nodig ter bevordering van de kiemkracht. Wanneer de koriander planten ontstaan, knip ze zodat de ruimte tussen twee planten is 3-4 cm. Terwijl groeiende binnenshuis of in potten, moet drenken worden gedaan om zoals mate dat overtollig water afvoerleidingen off van de drainage gat. Water de koriander planten wanneer u het gevoel dat de bovengrond is drogen. In het groeiseizoen, een aanvulling op de bodem met een doel alle vloeibare meststof, na elke twee weken. Meer op container tuinieren.
Oogsten; Voor het oogsten cilantro, pinch bladeren uit de onderkant, voorkeur in de ochtend tijd (om versheid behouden). Niet wassen koriander bladeren voor ze op te slaan in de koelkast. Anders kan de smaak van het blad verloren gaan. Plaats, kunt u spoelen op het moment van de aroma's uw gerechten. Het geval u wilt oogsten zaden, niet pinch teveel bladeren en de planten laten bloem en zaden ontwikkelen. Ontwortelen de planten als de zaden rijpen. Bewaar de cilantro planten in een goed geventileerde ruimte, totdat de zaden bruin in kleur. Meer op de groei van koriander thuis.
Volg de bovenstaande groeiende koriander tips om een ​​goede oogst te krijgen. Voor bijna alle soorten culinaire kruiden, aroma vers geoogste bladeren altijd een unieke smaak aan het gerecht toevoegt. Hetzelfde geldt ook voor korianderblaadjes. Zodra u de oogst en het gebruik koriander uit uw tuin, ik weet zeker dat u steeds koriander in je kruidentuin prefer het hele jaar door, in plaats van ze te kopen van de groentemarkt.

No comments:

Post a Comment