Tuesday 18 October 2011

Zwarte vlekken op tomaten

Het telen van tomaten is de hobby meeste tuinlieden willen ontwikkelen en te onderhouden. Terwijl de mensen zijn zo veel interesse in het telen van tomaten, moeten ze zich ook bewust van een aantal elementaire zaken die zijn heel belangrijk in een goede groei en het onderhoud van de tomatenplant. Hier is enige hulp op hoe de zorg voor tomatenplanten. Zelfs mensen die de juiste zorg, terwijl het planten van de beste ras tomatenplanten klacht dat er verschillende problemen met de tomatenplanten en de gezondheid van de tomaten. De gemeenschappelijke meeste probleem is de zwarte vlekken op tomaten in de tuin.
Begrijpelijkerwijs, het vinden van donkere en zwarte vlekken op tomaten en de bladeren in het midden van de tomaat groeiseizoen frustreren elke tuinier. Nou, toen de schade al gedaan is er maar een de belangrijkste ding dat in handen blijft en dat is de perfecte planning voor het volgende groeiseizoen. Voor de cursus van de planning, wat het belangrijkste is het vinden van de reden achter de zwarte vlekken op tomaten. Hier zijn enkele tips over hoe om tomatenplanten te laten groeien.
Oorzaken van de zwarte vlekken op tomaten; Zwarte vlekken op groene tomaten, rijpen tomaten en tomaten bladeren is zeker geen goed teken. Zwarte vlekken op tomaten betekenen dat de plant is gedaald voor een van de tomatenplant ziekten. Er zijn meerdere daders betrokken zijn die verantwoordelijk kan zijn voor deze zwarte vlekken en de tomaat plantenziekten. Hier volgen de belangrijkste redenen en de tomatenplanten ziekten die zwarte vlekken op tomaat veroorzaakt. Lees verder voor problemen met tomatenplanten.
Tomaten Blight, Dit is de belangrijkste ziekte die kan in zijn eentje vernietigen uw tomaten plant als de juiste zorg niet genomen. Er zijn drie type tomaat vergalt dat kan zeer schadelijk zijn voor een gezonde tomatenplant en een reden voor de zwarte vlekken op bladeren en tomaat. Deze drie type omvatten - septoria bladvlekkenziekte tomaten bladeren, vroege en late blight bacterievuur. Terwijl de eerste aanvallen alleen de bladeren, de rest twee schadelijk zijn voor de vrucht. Terwijl aardappelziekte verspreidt de schimmel Phytophthora infestans, is het begin van de aardappelziekte veroorzaakt door de schimmel Alternaria solani. Besmetting via deze schimmels kunnen veroorzaken donkerbruine en zwarte vlekken op de bladeren en stengel van de tomatenplant. Het kan ook krijgen echt erger en leiden tot zwarte vlekken op tomaten.
Stempelresten Rot; stempelresten rot is de reden achter het merendeel van de zwarte vlekken op de onderzijde van tomaten, vooral groene. Stempelresten rot wordt veroorzaakt door calcium tekort bij de tomaat plant die is te wijten aan de enorme schommelingen in de luchtvochtigheid. Deze vlekken zijn verzonken en bruin aan het begin en krijgen echt wijdverbreid en volledig vernietigen van de vrucht. Stempelresten rot is gevaarlijk, niet alleen omdat het zorgt ervoor dat de potentiële lokale schade aan de vruchten, maar maakt ook die plant gevoeliger te vallen voor verschillende andere schadelijke omstandigheden die kunnen leiden tot zwarte vlekken op tomaten.
Bacterievlekken; De bacteriële vlekken worden veroorzaakt, natuurlijk door de bacterie genaamd Xanthomonas campestris pv. vesicatoria. Het is dezelfde bacterie die ook problemen pepers. Het veroorzaakt in het algemeen donker en zwarte vlekken op de bladeren en stengels van de tomatenplant. Het veroorzaakt zwarte vlekken op de groene tomaten die er enigszins hobbelig en zijn meestal omringd door water geweekt gebieden. Bovendien, deze bacterie overwintert in de plantenresten en de bodem en daarmee biedt potentiële bedreiging voor de tomaten van het volgende seizoen. Daarom is het belangrijk om de dreiging volledig te verwijderen, voordat de plantage van tomaten in het volgende seizoen. Lees meer over tomatenplant problemen.
Hoe te voorkomen zwarte vlekken op tomaten; Zoals eerder gezegd, kan eenmaal gevormd, zwarte vlekken op bladeren van tomaten tomaten die niet worden behandeld. Daarom is het ten behoeve van een gezond gewas tot zwarte vlekken op tomaten voorkomen voordat ze worden weergegeven. Het is belangrijk om de vergalt voorkomen dat de aanval op de tomatenplant. Extreem natte of extreem warme omstandigheden aan vergalt de beste en dus is het het beste voor de tuinders in deze regio om een ​​goede preventie en het sproeien van de beste fertilizers te nemen voor tomaten voordat de plant geïnfecteerd raakt. Met behulp van overstromingen irrigatie kan ook nuttig zijn in plaats van spuiten meststoffen op de tomaat bladeren. Men kan ook zuiveringszout gebruiken in plaats van de chemische meststoffen.
Als het gewas wordt verspild dit seizoen als gevolg van de zwarte vlekken op tomaten en vergalt, is er geen reden om het hoofd neer te leggen. Men kan beginnen altijd vanaf het begin en de beste oogst de volgende keer. Een ding dat kan worden gedaan aan het draaien is het gewas. Draai de locatie van de tomatenteelt en je zult zien dat er geen zwarte vlekken op bladeren en tomaat tomaten. Verdun 20gms soda in 10 liter water en spuit de oplossing tweewekelijkse op de plant het veilig te houden. Read op meer voor de bescherming van tomatenplanten.
De grootste vraag bungelen in je hoofd moet 'zijn zwarte vlekken op tomaten veilig om te eten?' Nou, het antwoord op deze vraag is een ontkenning. Het kan soms afhangen van conditie van de tomaat. Als het lijkt heel goed in vorm en eetbare dan kan het zeker worden gegeten nadat scheppen uit de vlekken.
Dit was alles over de beproeving van de zwarte vlekken op tomaten. Als zwart sommigen van jullie ook 'spot' vlekken op tomaten, is er geen behoefte om bang en teleurgesteld. Men kan echt een frisse start het volgende seizoen en kunnen de beste oogst van tomaten. All the best en gelukkig het tuinieren!

No comments:

Post a Comment