Tuesday 13 December 2011

Dak Pitch Angle

Als u plan bent om uw huis verbouwen door het installeren dakramen of snijden nieuwe rake boards, is het essentieel te weten de toonhoogte van uw dak. De dakhelling wordt voornamelijk bepaald door berekening van de dakhelling hellingshoek of helling van de zijden van het dakoppervlak met betrekking tot een horizontaal oppervlak die volkomen plat of parallel aan de horizon. Een dak wordt gezegd worden legerden, indien hij heeft een grotere hellingshoek dan 15 graden of een helling groter dan 3,215 in 12. Het hoofddoel van hellend dak is om redirect het regenwater. In feite, huizen in gebieden van geringe regenval hebben vaak daken van lage toonhoogte, terwijl die in regio's van hoge regenval en sneeuw, hebben steile daken. Meer weten op daken en dakbedekkingsmateriaal types.
Civiele ingenieurs of timmerlieden gebruik verschillende dakhelling hoek vinders graag een dakspar de toonhoogte van een dak bepalen. Een van de beste manier om dakhelling hoeken berekenen is te hebben een bereik waarop de dakoppervlak zal een horizontaal vlak maken. Derhalve dakhelling en graden graag dertig graden, veertig vijf graden of zestig graden, helpen in construeren een gebouw dakhelling die in een horizontaal vlak. Meer lezen over dakhelling factoren.
Hoe Roof Pitch Angles Bereken?
Dakhelling wordt meestal uitgedrukt als een rationele breuk, zoals 5 / 12 waar elk nummer geeft de coördinaten van een hoek. De hoek is gebaseerd op opkomst een dak's (hoogte) en span (breedte). Derhalve het aantal 5/12 middelen voor iedere 12 voeten, dak druppels of stijgt 5 feet. Te berekenen dakhelling hoek, zul je moeten meerdere metingen nemen. Derhalve hier zijn enkele eenvoudige stappen die u zal in berekening van de dakhelling hoek helpen zonder rekening veel van inspanningen. ; Bereken de totale span door het meten de buitenzijde van beide buitenmuren. Voor dit, haak de meetlint aan een muur en breiden de tape aan de buitenkant van de tegenovergestelde buitenmuur. ; Bepaal de totale stijging door het meten van de nok van het dak op de bovenste plaat van het huis; zetten deze meting in om inches om een ​​verhaal paal vorm. ; On het verhaal paal, markeer de boven van het huis bovenplaat, en zet een merk hoger tot de top van de nok bepalen. Het verhaal pole kan een twee-by-vier bestuursleden die gemerkt is of gesneden om de hoogte van het huis dak. ; Verdeel de totale overspanning meting vanaf stap ene door de aantal berekend in stap twee. Nu omzetten de verdeelde totale overspanning tot voeten en resterende inches naar decimaal voeten; dit zal de meting van de totale run geven. ; Neem nu de totale stijging van stap twee en deel dit door het totaal lopen vanaf stap vier, dit zal het apparaat leiden. Deze meting geeft de inches door die het dak dakspar zal stijgen verticaal per voet van run. ; Wanneer de stijging meting is 3 duim, de toonhoogte is '3: 12 '. Nu de inverse tangens nemen van de verhouding aan het dak spoedhoek bepalen, dwz 3:12 = atan (3 / 12) = 14 graden. ; Lees meer op:; Dakwerken Shingles; Dakbedekking Kosten en Schattingen; Roof Pitch Angle Chart
Dak Pitch RatioRoof Pitch Angle; 1:124.76 °; 2:129.46 °; 3:1214.04 °; 4:1218.43 °; 5:1222.62 °; 6:1226.57 °; 7:1230.26 °; 8:1233.69 °; 9:1236.87 ° ; 10:1239.81 °; 11:1242.51 °; 12:1245 °
Derhalve, volgende voornoemde stappen nauwkeurig en gebruikmakend van basische trigonometrische identiteiten, kan men meten de opkomst en runlengtes en dan hen omzetten in om respectieve dakhelling hoeken. Ik hoop dat de gegeven informatie over de dakhelling hoeken ten goede zal komen Tijdens de renovatie of de bouw van uw huis dak.

No comments:

Post a Comment