Tuesday, 17 April 2012

Mold Vs Meeldauw

De meesten van ons zijn zich bewust van de groene film die zich ontwikkelt op muf en gedegenereerd voedsel. Het is niets, maar schimmel op het werk. Ook meeldauw, een soort schimmel, richt zich op de oppervlakken, zoals leer, papier en de plaatsen waar het vochtgehalte is zeer hoog. Het is meestal ook wel echte meeldauw. Maar afgezien van deze, zijn er vele kenmerken van deze twee, waardoor ze dezelfde als die onderscheid maken hen. Voordat we naar de bespreking van schimmel vs meeldauw, laat eens een blik op wat schimmel en vochtplekken in de eerste plaats zijn.
Matrijs
Black Mold, in principe, een soort schimmel, die groeien in de vorm van meercellige filamenten genoemd hyfen. Deze zijn van het koninkrijk van microscopische schimmels. De buisvormige, vertakking hyfen heeft meerdere identieke kernen en heeft een aangesloten netwerk. Het wordt beschouwd als een enkel organisme. Nu kan mallen niet gevonden worden in een specifieke taxonomische of fylogenetische groepering. Kon echter worden gevonden in de divisies Zygomycota, Deuteromycota and Ascomycota. De meesten van ons kennen het karakteristieke van schimmel veroorzaken voedselbederf, maar er zijn vormen die een belangrijke rol spelen in de bio degradatie of voor het produceren van verschillende levensmiddelen, dranken, enzymen en antibiotica. Mallen ontlenen energie niet uit de fotosynthese, maar van het organisme zij wonen inch En interessant, schimmels kunnen ook weggeven mycotoxinen, die in combinatie met hydrolytische enzymen verstoren en te voorkomen dat de groei van concurrerende micro-organismen. Zwarte schimmel in de badkamer is een veel voorkomende gebeurtenis.
Gebruikt; medicinaal gebruik van schimmel betrekt zijn rol als bestanddeel van penicilline, de cholesterol-verlagende medicijnen, zoals lovastatine (afgeleid van schimmels) en in cyclosprine, (weer afgeleid van het type van de schimmel), die is een immuno onderdrukt drug, gebruikt om afstoting van te onderdrukken een orgaan dat is getransplanteerd. Dan een paar andere soorten schimmels bijdragen aan de productie van gluconzuur en citroenzuur. Deze bijzondere vorm wordt genoemd Aspergillus Niger.
Soorten; Een aantal veel voorkomende types van mallen Acremonium, Aspergillus, Cladosporium, Fusarium, Mucor, Penicillium en Trichoderma.
Meeldauw
In het oude Engels, werd dit aangeduid als plaats, het honingdauw betekende. Later kwam het bekend worden meeldauw in zijn hedendaagse betekenis. Voornamelijk meeldauw is ook een vorm van schimmel - een soort van schimmel en wetenschappelijk heet echte meeldauw. Meeldauw is een platte groeipatroon en vooral gedijt op oppervlakken, waar het vochtgehalte is zeer hoog. Vensterbanken, papier, leder, plafonds, muren en vloeren van thuis met vochtigheidsmanagement glitches zijn meer vatbaar voor meeldauw. De meeste soorten schimmels zijn met name een smalle gastheerbereik. Bovendien zijn de meeste van hen zijn obligate parasieten van bloeiende planten. Bruidsschat meeldauw is een andere plant-geassocieerde meeldauw. Er zijn ook een paar soorten van schimmels, die kunnen gedijen in voorwaarden die niet luchtig. Bruidsschat meeldauw verschijnt als gele vlekken op bladeren of vruchten. Hij groeit op een enkele cel of spore.
Nu dat zowel schimmel en meeldauw zijn toegelicht, laat een kijkje nemen op schimmel vs meeldauw.
Vergeleken met schimmel en meeldauw; Voornamelijk beiden zijn een soort schimmel. ; Terwijl meeldauw is poederachtig en doelstellingen planten, schimmels is meestal zwart of groen en aanvallen vergrijzing, oud of rot levensmiddelen. In feite, meeldauw is een soort mal. ; Schimmel en meeldauw zowel verspreid van sporen. ; Mold overleeft op niet-levende materialen - tegels, plastic en dergelijke. Aan de andere kant, schimmel gedijt op producten uit de dieren en planten gemaakt en komt voor in tropische gebieden. Het kan funest zijn voor gewassen. ; Beiden echter, liefde vocht en kan niet weerstaan ​​aan oppervlakken waar sprake is van vocht. ; Meeldauw veroorzaakt kan vernietigen boeken en kleding, dat, zelfs al schimmel zowel nadelige gevolgen heeft, heeft de wetenschappelijke en culinaire toepassingen als goed. ; Molds ook helpen bij bemesting van de bodem door het doorbreken van afval en dode materie. Gietvormen of liever nog een paar soorten schimmels een belangrijke rol spelen in de productie van een paar medicijnen. Integendeel, geen meeldauw geen dergelijk gebruik. ; Meeldauw en schimmels kunnen verergeren problemen zoals astma en allergie, maar schimmel meestal veroorzaakt vermoeidheid. ; Sommige schimmels kunnen groeien op de planten, maar schimmel groeit alleen op planten. ; Mallen worden gebruikt in de productie van verschillende voedingsmiddelen, zoals gezegd, zoals kaas, brood, worst, sojasaus, tempeh en een paar andere dingen. Meeldauw wordt niet gebruikt voor dit doel. ; Dat was een close call tussen de schimmel vs meeldauw. Alle gezegd en gedaan, zowel van hen zijn ongewenste dingen en moeten kreeg te ontdoen van zo spoedig mogelijk. Laat je niet van dit soort schimmel teisteren je eten of thuis! Houd de eventueel schimmel gevoelige plaatsen droog, om schimmel vrije oppervlakken zorgen.
Dus dat is het, dat ik hier afmelden met de hoop dat de informatie bleek nuttig voor u!

No comments:

Post a Comment