Sunday, 15 April 2012

Hoe om water te zuiveren

Het water dat ter beschikking wordt gesteld je kan wel of niet veilig om te drinken doel. Water is een belangrijke drager van ziektekiemen voor epidemische ziekten. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u maatregelen nemen om het water te zuiveren. Zuiveren van water is een must tijdens epidemieën, rampen of andere noodsituaties. Hier zijn een paar methodes om water te zuiveren.
Hoe om water te zuiveren?
Hoe om water te zuiveren met behulp van jodium tinctuur?; Jodium wordt traditioneel gebruikt in de zuivering van water als gevolg van de desinfecterende eigenschappen. Het is een snelle en eenvoudige manier om water te zuiveren. Voeg 20 druppels van 2% jodium per liter water. Als het water koud is of troebel, het dubbele van de hoeveelheid jodium tinctuur. Het nadeel van deze methode is dat de concentratie van jodium varieert voor elk merk. Bovendien moet u uw arts te raadplegen, alvorens te kiezen voor jodium als ontsmettingsmiddel, als u lijdt aan een schildklier stoornis of zwanger bent.
Hoe om water te zuiveren in een noodsituatie?; Noodsituaties geven vaak u een zeer weinig tijd voor te bereiden. Er is een groot risico van besmetting van het water tijdens noodgevallen of natuurrampen. Dus, als je leeft in een ramp of oorlog gevoelig zone, dan moet u altijd voorzien van de essentiële grondstoffen. Water, natuurlijk vormen de kern van onze basisbehoeften. Altijd, een reserve levering van water in flessen of verpakkingen, die kan duren voor minimaal 3 dagen. Als u verplicht bent om deze gebotteld water te gebruiken voor drinkwater doel, zorg dan dat je het te zuiveren alvorens het te drinken te maken. U kunt gebruik maken chloortabletten of enig ander waterzuiveringstabletten verkrijgbaar bij de drogist. Meer op waterzuiveringssystemen.
Hoe om water te zuiveren in het wild?; Als u een beroep doen op het water van de natuur tijdens het kamperen of trekking, vergeet dan niet om desinfecterende druppels te nemen met u mee. Hoewel, water beschikbaar in de natuur wordt beschouwd als in zijn zuiverste vorm, zijn er nog bacteriën in zitten. U kunt gebruik maken waterzuivering oplossingen beschikbaar op drogist of u kunt water aan de kook, indien mogelijk. Kokend water is een Sure Shot manier van het doden van schadelijke bacteriën. Veel mensen ook gebruik maken van zand waterfilters voor het zuiveren van water in het wild. Hoewel, het maakt troebel water helder, kan het niet doden van de bacteriën en andere schadelijke micro-organismen. Meer over drinkwater filters en waterfiltratie.
Hoe om water te zuiveren met Solar Distillatie?; Solar destillatie is een van de meest effectieve manieren om water te zuiveren. Zonne-distillateurs gebruiken zonne-energie om het water te verdampen. Dit water wordt vervolgens gecondenseerd om schoon water te krijgen. Wanneer de waterdamp stijgt, is dat alle verontreiniging achtergelaten. Dus het water dat verzamelt uit de condensatie van waterdamp vrij is van onzuiverheden.
Tips over hoe om water te zuiveren voor het drinken van; Gebruik een stukje van aluin om water te zuiveren thuis. Behandel het vervuilde water in een container met een stuk aluin en laat het blijft onverstoorbaar voor een paar uur. Na een paar uur alle onzuiverheden worden verzameld op de bodem van de container. Verzamel het heldere water in een andere container. ; Koken is de beste methode om water te zuiveren. Kook het water gedurende ten minste 10 minuten te maken volkomen veilig is voor drinkwater. ; Toevoegen van een paar druppels chloor is ook een effectieve methode van het desinfecteren van water. ; De methoden van hoe om water te zuiveren kunnen variëren, afhankelijk van uw geografische locatie. Maakt niet uit welke methode je kiest om water te zuiveren, maar zorg ervoor dat u deze opslaan in een schone, niet-verontreinigd containers.

No comments:

Post a Comment