Wednesday, 18 April 2012

Kweken van rozen in potten

Het feit dat rozen kunnen heel goed worden gekweekt in potten gevangen de aandacht van mensen in het laatste deel van de negentiende eeuw, vooral in Engeland. Tot dan werden rozen beperkt tot bloembedden, en moest uitgebreid worden beschermd tegen extreme klimatologische veranderingen. Kweken van rozen in potten helpt niet alleen een van de plant te beschermen tegen verschillende milieu-omstandigheden, maar kan een individu waardoor zij speciale zorg en aandacht. Kweken van rozen in pot is uitgegroeid tot een interessante propositie voor veel mensen, als mensen nu wonen in appartementen of op kleine objecten, of vinden het moeilijk om de neiging om grote tuin.
Hoe het kweken van rozen in potten, Het kiezen van de juiste variëteit aan roos noodzakelijk is. Hoewel grote klimmers, hybride theesoorten en grote tuin rozen zullen groeien in potten, zullen ze nooit bereiken hun volledige potentieel. Dus kies zorgvuldig en verstandig, want er zijn een groot aantal heesters en struiken van roos die komen in elke tint en kleur mogelijk aan uw behoefte te voldoen om te willen verlevendigen you dek of patio. Er zijn ook bepaalde rassen die speciaal zijn gekweekt voor container tuinieren.
Potten en containers; Er zijn een aantal potten kan men kiezen uit; hout, keramiek, kunststof en klei. Sommige oude handen bij het kweken van rozen hebben met succes opgeleid deze schoonheden in oude afgedankte vaten ook. Probeer het eens, als het proces is vergelijkbaar met groeiende en planten rozen in potten. Klei potten zijn het beste in vergelijking met anderen, wordt porous ze laten de wortels goed ademen.
Kweken van rozen te stekken; Rose vermeerdering dient met zorg en heel wat van de aandacht terwijl enten het. Ervaren tuinders en natuuronderzoeker zal instaan ​​voor het feit dat rozen gekweekt uit zaden niet uitkomen, vandaar teeltmateriaal steeg van stekken of enten is een betere optie. Dit staat met name het geval voor hybride en / of gekweekte variëteiten. Beworteling een stek is een lastige aangelegenheid. Dus zorg ervoor dat u minimaal 4-5 stekken te gebruiken. Kies voor een gezonde roos stengel, meestal het bovenste deel van de plant of ranken wordt aanbevolen. Selecteer stengels die vier tot zes centimeter lang, en hebben ten minste twee of drie jonge bladeren groeien op hen als bladeren zal versnellen wroeten. Make stekken in een hoek van 45 graden, en zorg ervoor dat de snede schoon is. Verwijder alle knoppen, bloemen en gewoon behouden van een paar bladeren. Dompel de onderste twee centimeter van het snijden in een wroeten hormoon poeder, en duw de steel in vochtige bodem in een kleine pan of pot. Wikkel een plastic zeil rond de pot aan een hoge luchtvochtigheid op peil te houden. Zet de pot in de buurt een goed verlichte raam en houden de bodem vochtig te allen tijde. In ongeveer twee tot drie weken de wortels zullen ontspruiten. Langzaam afharden de fabriek vóór transplanteren steeg van stek tot potten. Als het niet lukt een gezonde plant vorm stekken, pak ze van lokale kwekerijen.
Grondbewerking en poten; Roses liefde goed doorlatende grond. De bodem moet bestaan ​​uit een deel vrij van onkruid bodem, enerzijds tuin compost en half deel perliet. Laag van de pot bodem met een centimeter diepe grind voor gemakkelijke afwatering, en vul de twee-derde pot met de bodem mix als maatregel voor onkruidbestrijding. Voorzichtig, maar stevig plant de roos, voeg de bodem er omheen, totdat het de bovenste knoop. De bovenste laag van de bodem moeten een kopje beendermeel vermengd in. De knoop van de roos plant moet goed bedekt met aarde, dus comprimeren van de bodem met de hand, giet het water naar de hoeken, totdat de pot vol. Laat de pot onaangeroerd staan ​​voor een tijdje, zal dit helpen het overtollige water te krijgen afgevoerd, omdat dit absoluut noodzakelijk is in roos het verzorgen van planten. Te verplaatsen naar een locatie waar de roos plant zal gedeeltelijke zon ontvangen voor een paar dagen. In ongeveer 15-20 dagen de roos plant zal ook worden vastgesteld, en zal klaar zijn om te bewegen.
Rose Care; Water rozenplanten naar gelang het seizoen, meer in de zomer en de lente, en in mindere in de winter. Rozenplanten hou niet van water stagneerde, omdat ze zeer gevoelig zijn voor wortel en rotten steel. Te veel of te weinig vocht niveaus leiden tot een slechte show van bloemen. Voed uw roos met kunstmest of organische compost elke week tijdens het groeiseizoen, en helemaal geen tijdens kiemrust. Speciale winter zorg voor rozen is essentieel voor hun gezondheid en voor volgend jaar bloeien. Dus, hou ze goed beschermd tegen vorst en koude rillingen. Snoeien rozen na de bloei seizoen is voorbij, en regelmatig knipt haar dode bloemknoppen, zal de plant in vorm en ziekten op de baai.
Kweken van rozen in potten is helemaal niet tijdrovend, als een gewoon behoefte aan een paar eenvoudige tips te leren en klaar te zijn voor de betoverende bloemen. Waar kunt u plant uw roos, het is en zal altijd een ding van schoonheid.

No comments:

Post a Comment