Sunday, 29 April 2012

Gardenia jasminoides Care

Gardenia jasminoides zijn bekend onder vele namen, zoals Gardenia augusta, cape-jasmijn, augustus schoonheid of gewoon gardenia. Gardenia jasminoides zijn groenblijvende en bloeiende struiken, die zijn populair over de hele wereld. De Gardenia heeft glanzende groene bladeren met witte geurende bloemen die bloeien in de zomer, waardoor de plant nog mooier. Gardenia jasminoides is een van de favoriete keuze tussen planten gebruikt in bloementuinen. Men kan gemakkelijk groeien en zorg voor deze planten. Vraagt ​​u zich af hoe de zorg voor gardenia struiken? Hieronder zijn de gardenia jasminoides zorg instructies.
Zorg voor Gardenia jasminoides Plant
Gardenia jasminoides opgroeit tot 4-8 meter in hoogte en verspreidt zich naar ongeveer 6 meter in de breedte. Het is niet inheems in Noord-Amerika, maar kan gemakkelijk worden verbouwd, indien de fundamentele instructies over hoe te zorgen voor een gardenia plant worden gevolgd.
Klimaatgesteldheid Vereisten: Deze plant kan worden geplant jaar rond in de USDA zone 8-11. Het kan groeien in deel schaduw of een deel zon Deze planten vragen om een ​​goede hoeveelheid licht, vocht en warme omgeving. Dus deze eisen blijven bij het kweken van gardenia binnenshuis als kamerplanten of buitenshuis.
Aanplant Instructies: De geur van gardenia jasminoides is sterk, dus het beste als je het plant in een plaats waar de geur ervan kan gemakkelijk verspreiden. Het kan worden geplant in de buurt van een muur, terras of patio, zodat de geur goed wordt uitgevoerd in het landschap. Bij het planten van deze planten, te houden op een afstand van ten minste 40 cm tussen elke plant.
Bodem Vereisten: De struiken en bosjes van gardenia kunnen tolereren slechte bodemgesteldheid, en kunnen worden geteeld in klei, zure, licht alkalisch of leemgrond. Moet echter de voorkeur bodem voor gardenia zorg rijk worden, zuur, vocht-vasthoudende en goed gedraineerd. Gebruik een bodem die 6 of hoger pH heeft.
Gardenia Waterdoseringshandleiding: Gardenia jasminoides voorschrijft dat de gemiddelde drenken. Echter, het aanbod de plant voldoende water op een regelmatige basis. Maar, let niet te veel water de plant. In veel gevallen kan het matig verdraagt ​​droogte.
Lichte Vereisten: Het kan worden gekweekt in deel schaduw of een deel zon Tijdens de heetste klimaat, de bescherming van de gardenia jasminoides plant door hem in een schaduw.
Voortplanting: De voortplanting van gardenia jasminoides kan worden gedaan door een eenvoudige gelaagdheid. Voor eenvoudige laagjes, net bocht een laag groeiende en flexibele steel op de grond. Een andere manier om deze plant vermeerderen door zomerstek.
Container Vereisten: Voor container tuinieren, kan worden geteeld in elk type van de container, maar potten van klei hebben de voorkeur. Het wordt ook gebruikt als heg en kan worden in de grond geplant.
Snoeien Instructies: U kunt snoeien de plant met een schaar voor Gardenia zorg in potten of onderhouden van een heg. Zorg ervoor dat je deze plant snoeien na de bloei, die na de zomer. Zoals, kan men trim per ongeluk uit de bloeiende toppen tijdens de bloei seizoen.
Meststof Eis: Het vereist bevruchting keer in een jaar, voor het behoud van donkergroene bladeren. Koop een ijzerchelaat kunstmest en meng met een zure bodem mengsel. Zorg over de hoeveelheid meststoffen die u gebruikt, want soms de bloemknoppen daling te wijten aan een slechte bodemgesteldheid en vanwege het gebruik van teveel van kunstmest.
Plagen en problemen: Er zijn geen belangrijke plaag ziekten dat deze plant aanval. Maar, soms grootschalige, witte vlieg of spint aanval van de plant. Vele malen roetachtig schimmel, die ziet er donker van kleur kan invloed hebben op de bladeren, om dit te voorkomen een tuinbouwbedrijf olie spray en was de bladeren met water en zeep. Gardenia jasminoides zijn vatbaar voor aaltjes, dus zorg ervoor dat u koopt de planten met nematode resistente onderstam.
Gardenia jasminoides zijn weinig onderhoud planten. Dit betekent niet dat je negeren de gardenia jasminoides zorg instructies voor tuinieren. Dus, volg dan de bovenstaande richtlijnen, en genieten van de schoonheid en de geur van deze planten!

No comments:

Post a Comment