Saturday, 14 April 2012

Polyester Mold Making: Hoe Glasvezel mallen te maken

Glasvezel is bereid uit kleine vezels van glas die zijn geweven in draden. Het is brandveilig en ook bestand is tegen schade veroorzaakt door zonnestralen. In het proces van gieten en mallen maken, het is bros polyesterhars vermengd met glasvezel om de sterkte te geven aan het eindproduct.
Glasvezel mallen maken
De procedure van het maken van glasvezel mallen is simpel, maar het duurt enkele dagen voor het maken van een mal. De materialen die nodig zijn bij de voorbereiding van deze mallen zijn goedkoop. Zo kan men ook te maken met glasvezel mallen thuis.
Hoe Glasvezel mallen te maken?
Het proces van glasvezel vormbouw behelst de opstelling van een stekker. De stekker wordt gebruikt om de mallen te maken. Stekkers kunnen worden bereid met behulp van verschillende materialen zoals gips, hout, stopverf, formica of staalplaat. Men moet voorzichtig zijn met de afmetingen van de plug-in om mallen te maken met een perfecte vorm.
Als materialen als gips, hout of stopverf wordt gebruikt voor de bereiding van pluggen, dan dient lak met hars worden toegepast om het zegel van de poriën. De stekkers moeten worden afgeslepen en verzegeld met de hulp van TR-311 en TR-301. De pleister moet worden in de oven gedroogd voordat afdichting het. Een insmeren plak bekend als Partall Plakken # 2 moet worden toegepast na het afdichten van de stekker. De pasta moet worden toegestaan ​​om te drogen vóór de toepassing van de volgende laag. Op deze wijze dient 5 lagen van de pasta worden toegepast.
De volgende stap in het proces is te spuiten met de stekker polyvinylalcohol (PVA). Drie lagen PVA moet worden toegepast met een tussenruimte van 30 minuten voor het drogen. De stekker moet vervolgens worden afgedekt met MEK peroxide verharder, gevolgd door toepassing van een gelcoat. De vacht moet worden toegepast met behulp van een borstel wals. Zorg moet worden genomen om te zien dat de gelcoat is vrij van was. Een tooling gelcoat, indien gebruikt voor het doel van de coating, zou helpen om de levensduur van de mal. Twee gelcoats moeten worden toegepast met een tussenruimte van 4 uur voor het drogen. Het duurt ongeveer 24 uur voor de gelcoat volledig droog.
Toepassing van een huid vacht is de volgende stap in het proces. In eerste instantie moet een glasvezelmat gelegd op het oppervlak. Na het aanbrengen van de glasvezel laag, moet een polyesterhars worden gespreid met de hulp van een roller. Eventuele luchtbellen of witte vezels moeten worden verwijderd voordat de vacht opdroogt. De volgende laag hars moet worden toegepast na 24 uur. Drie lagen van hars moet worden toegepast in totaal.
De glasvezel moet worden verwijderd nadat de huid vacht helemaal droog. Het duurt enkele dagen voor de volledige drogen. Een metalen mes moet worden gebruikt voor het snijden van de hars, die in overmaat. Een roerstok of kunststof wig kan worden gebruikt om de mal van de plug te scheiden.
De matrijs moet worden gepolijst met de hulp van een 220 schuurpapier, gevolgd door de toepassing van Partall Plakken # 2. Een zware schoner en sealer glazuur moet worden gebruikt om de mal geven een sprankelende uitstraling.
Glasvezel heeft vele toepassingen en wordt gebruikt in verschillende items. De verschillende instrumenten of producten variërend van glasvezel isolatie van de leidingen tot glasvezel duin buggy's zijn beschikbaar in de markt. Het proces van glasvezel mallen maken wordt eenvoudig uit te voeren, wordt gebruikt bij het creëren van mallen voor verschillende onderdelen die nodig zijn voor dagelijks gebruik in het leven.

No comments:

Post a Comment