Thursday, 10 May 2012

Bladluizen op planten

Elke hobbyist gezichten een probleem of de andere, terwijl verzorgende elk type plant. Afgezien van het controleren van de natuurlijke groei factoren zoals temperatuur, licht en vochtigheid, de meest ernstige plantaardige vijanden zijn ziekten en plagen. Besmetting van ziekten en plagen op planten is meer wanneer er een verstoring in de essentiële groei van de plant voedingsstoffen en factoren. Met andere woorden, planten zijn meer vatbaar voor ziekten, wanneer ze worden blootgesteld aan stressvolle omstandigheden. Dit artikel werpt licht op hoe bladluizen op planten schade veroorzaken en effectieve manieren om ze te bestrijden.
Effecten van bladluizen op planten
Bladluizen, ook wel bekend als bladluizen, plantaardige eters dat de meeste tuinders hebben te maken met, terwijl het verzorgen van planten. In gematigde gebieden, worden ze beschouwd als de meest destructieve insecten betreffende gekweekte planten. Er zijn ongeveer 250 soorten bladluizen die ernstige schade aan planten veroorzaken. Zodra een plant wordt besmet met bladluizen, ze zich voeden met het sap van de bladeren, stengel en wortels. Some bladluissoorten virussen verspreiden op de waardplanten, die zelfs kan doden de planten.
Komende tot de identificatie van bladluizen, ze zijn zacht-bodied insecten. De meeste soorten zijn groen van kleur, maar u vindt er ook roze, rood, bruin en zwart bladluizen. Afhankelijk van de soort, kan de omvang van een bladluis range 2-10 millimeter in lengte. Het kenmerk van bladluizen is afscheiding van een defensieve, honingdauw stof (hoorntje was). U kunt de delen van de plant aangetast door bladluizen van de deze afscheidingen.
How to Get Rid van bladluizen op planten
Controleer de planten; Breng wat tijd door in de tuin en inspecteer enige merkbare teken van bladluis kolonisatie. Bladluizen op planten vermeerderen en te koloniseren binnen een korte tijd. Dus hoe eerder u te identificeren ze eten je planten, hoe meer kans je hebt om de planten te beschermen tegen het sterven. U kunt handmatig kiezen de bladluizen en doodt hen ter plaatse.
Spuiten waterstralen; Spuiten van de getroffen delen van de plant met een sterke waterstraal is ook effectief voor verdrijving van deze planteneters. Terwijl opspattend water, ervoor te zorgen dat u alle aangetaste planten te dekken. Anders, passieve verspreiding van bladluizen door de wind windstoten kunnen weer deze vernietigende plagen verspreid naar de naburige planten.
Geen zware bemesting; Veel tuinieren specialisten zijn van mening dat overbemesting een negatief effect op planten is, waarvan de meest voorkomende teken is aantasting van bladluizen. Deze plant destroyers prefer nieuw ontwikkelde eten delen van planten, die het meest voorkomt in meer dan bevrucht tuinplanten. Met het oog op een dergelijke zaak te vermijden, kunt u vertraagde afgifte vloeibare meststof te gebruiken in een geschikte concentratie.
De toepassing van natuurlijke bestrijdingsmiddelen; Bladluizen zijn regelbaar met milde pesticiden. Een kosten-effectieve en milieuvriendelijke manier om luis te doden is door het sproeien van een huis schoonmaakmiddel of plantaardige olie in verdunde concentratie. Neem een ​​spuit gevuld met lauw water en dit, voeg 2 theelepels afwasmiddel oplossing. Goed schudden en spuit het aan de onderkant van de bladeren en andere bladluis getroffen delen van planten.
Voor meer problemen van bladluizen op bepaalde planten, kunt u lezen op:; Bladluizen op tomatenplanten; bladluizen op kamerplanten; Een andere methode om zich te ontdoen van bladluizen op planten is door te gaan de biologische manier. Kunt u nu uiteindelijk predatoren van bladluizen, zoals wespen, lieveheersbeestjes, kevers en larven syrphid vliegen. Deze natuurlijke vijanden zijn effectief bij de bestrijding van de bladluizen effectief. Tijdens het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, beperkt de toepassing alleen op de geïnfecteerde delen, om zo de populatie van deze bladluis vijanden te sparen. Handel snel op het eerste gezicht van bladluizen en je zal hen controleren voordat veroorzaakt ernstige schade aan de planten.

No comments:

Post a Comment