Sunday 25 March 2012

Esdoorns - Maple boomsoorten

Esdoorns zijn ingedeeld in een gezin van hun eigen, de Aceraceae. De esdoorn onderscheidt zich in haar identificatie vanwege zijn duidelijk vormgegeven en ingericht bladeren. De esdoorn bladeren zijn handpalm gevormd, geaderde en gelobde in groen, rood, oranje en / of gele tinten die altijd een verrassende effect op de toeschouwer. De boom draagt ​​kleine bloemen, afhankelijk van de variëteit. De bloemen staan ​​in clusters, met kleine friuts. De esdoorns komt in een breed scala van soorten. Enkele van de meest populaire esdoorn rassen zijn hieronder opgesomd voor uw informatie en kennis. Meer op Maple Tree Feiten
Maple boomsoorten
Suiker Esdoorn (Acer saccharum): Suiker esdoorns zijn een favoriet onder de landschapsarchitecten van Zuidoost-Canada en New England voor hun geweldige herfstkleuren met een mix van geel, oranje en rode tinten. Zij zijn langzame groeiers die een hoogte van 50 tot 75 meter kan bereiken met een spread van 30 tot 45 voet. Hun bladeren zijn 3-5 cm breed, vijf gelobd met felle groene kleur op het bovenste oppervlak en een tint lichter eronder. Zij dragen hoefijzervormige dubbele gevleugelde vruchten die rijpen in de herfst. Zij geven de voorkeur volledige tot gedeeltelijke schaduw en een goed doorlatende grond. Overtollig water heeft de neiging te rotten hun slurf, terwijl minder water droogt uit hun bladeren.
Rode esdoorn (Acer rubrum): Van alle rassen esdoorn, Rode esdoorn is de eerste vallen de aanpak met zijn cluster van bloemen en verandering in de kleur van de bladeren aan te geven. Het groeit in een piramidevorm, het bereiken van een ronde kroon vorm bij het bereiken van volwassenheid. Het is bladverliezend in de natuur met driehoekige bladeren die 2 tot 5 cm breed en hebben 3 tot 5 lobben. De daling van de kleuren zijn geel, geel-groen en tinten oranje en rood. De volwassen bladeren wittig uitzien op de onderkant. De vrucht draagt ​​is V-vormig en dubbele vleugels. Ze zijn gematigd telers die goed groeien in de volle zon als gedeeltelijke schaduw. Ze zijn niet erg kieskeurig over het type van de bodem groeien ze in: zandleem tot klei, bij hen past prima.
Florida Esdoorn (Acer barbatum): Inheems in Noord-Amerika, de Florida esdoorn is een bladverliezende boom die een hoogte van 50 tot 60 meter kan bereiken. De boom is ovaal gevormd en uitstekend geschikt voor het verstrekken van schaduw. De herfstkleuren zijn gedempt geel of oranje. De bladeren van een esdoorn Florida zijn klein en compact en kan gemakkelijk worden onderscheiden van andere esdoorns als hun randen beurt onder enigszins. Afhankelijk van het klimaat en de bodemgesteldheid, Florida maple kan plaatsvervanger zijn groei van matig tot snel. Het vereist volle zon en vochtige, goed doorlatende grond. Compacte bodem belemmert de groei ervan.
Chalk Esdoorn (Acer leucoderm): Een Krijt esdoorn, ook wel bekend als Whitebark esdoorn is een kleinere versie van de Sugar esdoorn en vaak verward te worden van deze laatste ondersoort. Het heet Chalk vanwege de gladde krijtachtige witte bast gevonden op volwassen bomen. Het is een langzame groeier, vraagt ​​volle zon en vochtige, goed doorlatende grond. Het wordt veel gebruikt als straatboom in de routes te maken want het is de droogte tolerant en klein in hoogte: 25 tot 30 meter en ongeveer 25 meter breed. Gemakkelijk te groeien, met spectaculaire herfstkleuren die variëren van geel-oranje tot diep rood.
Zwarte esdoorn (Acer nigrum): The Black esdoorn is ook bekend als Hard maple, esdoorn en Rock Black Sugar Maple en is zeer vergelijkbaar met de suikeresdoorn in de meeste van haar groeiende, habitat en de bodem nodig heeft. De bast van een volwassen zwarte esdoorn is een donkerder grijs of zwart in vergelijking met andere esdoorns. Het loof is meer dicht, dus moet een groot gebied om zichzelf te verspreiden op de top. De bladeren zijn meestal in de drie gelobd met kleine inkepingen en harig onderaan voorzien van een droopy uitstraling. De herfstkleuren zijn meestal tinten van geel. De vrucht is gekoppeld vleugels die ontspruiten aan de zijkanten van de ene centimeter lange zaad. De gemiddelde hoogte van een zwart maple varieert tussen de 30 en 40 voet.
Zilver esdoorn (Acer saccharinum): een zilveren maple snel zal groeien tot het volwassen is. Volwassen bomen kunnen krijgen hoogte van meer dan 100 meter. Het staat bekend als Silver vooral als gevolg van van 3 tot 6 cm breed, vijf gelobde bladeren die een zilverachtige onderkant hebben en het is de enige esdoorn tot een schaduw van bruin als zijn val kleur hebben. In het vroege voorjaar, de boom draagt ​​kleine bloemen met kleuren die van groengeel bereik tot rood. De vrucht is V-vormig en dubbele vleugels, met zeer uiteenlopende vleugels en twee zaden. In de meeste gevallen valt men vaak af. Silver Maple gedijt goed in de volle zon en tot gedeeltelijke in elk type van de bodem.
Grootbladige esdoorn (Acer macrophyllum): Bigleaf is ook bekend als Broadleaf esdoorn en Oregon esdoorn en het is een vaste plant boom. Het is vooral geteeld voor de schaduw en maple syrup (geëxtraheerd uit de SAP). Het staat bekend als Bigleaf vooral vanwege zijn grote bladeren die overal bereik tussen de 12 tot 24 inch. Het groeit actief in het voorjaar en de zomer seizoenen. Medio voorjaar, de boom is op haar hoogtepunt bloei tijd met vruchten en zaden groeien helemaal over het tot de herfst, wanneer de bladeren geel en magenta. Maar het kan groeien in een breed scala van klimaat en de bodemgesteldheid, moet grond die veel water kan vasthouden.
Canyon Esdoorn (Acer grandidentatum): Canyon esdoorn ook bekend als Bigtooth Maple (en vele andere bekende namen), is een middelgrote boom die een hoogte van 30 tot 40 voet, dat is nogal een tijdje duurt want het is een zeer langzaam groeiende kunt bereiken boom. De boom varieert in haar voortvloeiende kwaliteit: het zou kunnen zijn shrubby meerstammige boom of een enkele steel boom. Canyon is op grote schaal gebruikt in het landschap ontwerpen als haar val kleuren zijn levendig fel oranje-rood tot rood en goed groeit in de meeste bodemgesteldheid en koud is tolerant. De vrucht is geel van kleur, U-vormige en dubbele vleugels.
Vine Esdoorn (Acer circinatum): Vine esdoorn is een kleine boom, meer als een struik, die een hoogte van slechts 20 meter bereikt. Wanneer deze esdoorn niet gesnoeid, het ontkiemt kromme takken die naar beneden parcours, waardoor het een zeer wijnstok achtig uiterlijk, vandaar de naam. Tijdens de herfst, kleurt het loof een spectaculair rood en oranje dat de gebogen takken genaden. Ze doen het goed in gedeeltelijke of volledige schaduw en liefst vochtige grond. Vine esdoorns kan droogte, zoals voorwaarden alsmede temperaturen niet tolereren van minder dan 13 ° C.
Gestreepte esdoorn (Acer pensylvanicum): De bladeren van de gestreepte esdoorn zijn kringspieren, 5 tot 8 centimeter lang en drie gelobde. Het staat bekend als Gestreepte vanwege zijn opvallende witte lengte strepen op de bast, dat een roodbruine tint beurt op de vervaldag. Zijn strepen onderscheiden van andere esdoorn bomen. Het is een kleine boom die slechts tot 30 meter hoog groeit. Het groeit het best in de schaduw en koele gebieden en vereist goed doorlatende zandige lemen.
Andere Maple boomsoorten
Japanse Esdoorn (Acer palmatum): Japanse esdoorns zijn langzaam groeiende esdoorns, dat lichte schaduw en vochtige grond nodig. Ze hebben de meest fantastische herfstkleur blad: geel, brons, paars naar rood vallen kleur, en rood tot paars gekleurde bloemen. Lees meer over Japanse Esdoorn Care.
Paperbark Esdoorn (Acer griseum): Deze esdoorn groeit in zon tot halfschaduw en voorkeur aan vochtige, goed doorlatende grond. Deze boom kan niet tegen droogte. De bladeren zijn trifoliated met heldere rode en oranje herfstkleur. De Paper Bark is een van de laatste esdoorns te vallen kleur te ontwikkelen.
Colosseum Esdoorn (Acer cappadocicum): Het Colosseum esdoorn groeit tussen de 20 tot 30 meter en heeft normaal water en bodem voor de groei ervan. Het is een snel groeiende esdoorn die goudgeel in de herfst het seizoen draait. De bloemen zijn dof van kleur en bloeien midden van de lente.
Noorse esdoorn (Acer platanoides): Noorwegen esdoorn bladeren zijn vijf gelobd met scherpe punten die geel in de herfst. Deze esdoorn geeft de voorkeur aan volle zon, zandgrond en is zeer tolerant tegenover hete, droge omstandigheden. Het draagt ​​geelgroen gekleurde bloemen in het vroege voorjaar.
Vollemaan Esdoorn (Acer palmatum): Vollemaan esdoorn groeit op een matig tot laag tempo en bereikt een hoogte van ongeveer 30 meter. Het is een multi-boomstructuur die overgaat kastanjebruin-rood in de herfst en draagt ​​wit en bordeaux bloemen op lange stelen in de maand april.
Amur Maple ((Acer ginnala): Amur esdoorn is een grote struik die kan groeien tot 25 meter in hoogte. De bladeren zijn klein en drie gelobde. Deze variëteit kan worden gegroeid als hoge heggen en het snoeien esdoorns is niet moeilijk als Amur heeft ranke takken. Ze draaien scharlaken rood in de herfst.
Meer over de soorten esdoorns
Een esdoorn is een lust voor het oog in het herfstseizoen. De meeste esdoorn rassen kunnen worden gekocht bij gerenommeerde kwekerijen voor opplant, waar men ook kan informatie over hun verzorging, eisen en de gemeenschappelijke esdoorn ziektes die ze gevoelig zijn voor te krijgen.

No comments:

Post a Comment