Wednesday 29 February 2012

Geuroliën Vs Etherische Oliën

De meesten van ons niet in staat zijn om het feit dat ten minste een deel van de cosmetica, zeep of huis schoonmaken producten die we kiezen, alleen worden geselecteerd op basis van haar aroma ontkennen. Mensen zijn van nature afgestemd op hun reukzin te voldoen en deze tendens is terecht verzorgd door de fabrikanten van de van deze producten. Er zijn tal van dergelijke producten, die komen in een breed scala van geuren. Weet je de materialen, die worden gebruikt om deze heel veel geuren te geven? Laat het ons weten.
Geurproducten
Geuren worden gebruikt in een breed scala van producten, die kaarsen, wierook, zeep, parfums, enz. Bijna alle mensen voelen zich aangetrokken tot geurende producten, die de meest gewilde degenen, in vergelijking met producten, die geur gebrek aan te nemen. De enige uitzondering is die producten, die gemaakt zijn voor allergische personen en zijn voorzien als niet-geurende, niet-gekleurd. Echter, de markt overspoeld met duizenden van geparfumeerde producten en hun populariteit is ook in een stroomversnelling.
Deze producten kunnen worden ingedeeld als producten geparfumeerd met parfum oliën en producten geparfumeerd met essentiële oliën. Producten, die vallen onder de eerste categorie bevat geuroliën die de bijzondere geur te geven in dit product, terwijl de tweede categorie bevat essentiële oliën, die worden toegevoegd voor de geur. Het kan ook gebeuren dat zowel de etherische olie en parfum olie worden gebruikt in een enkel product. Hoewel etherische oliën zijn zo populair geworden en worden gebruikt in een verscheidenheid van producten, de meeste mensen nog steeds onwetend van het fundamentele verschil tussen etherische oliën en parfum oliën. We zullen nu kijken naar de verschillende aspecten van geuroliën vs essentiële oliën.
Wat zijn etherische oliën?
Etherische oliën zijn puur natuurlijke plantenextracten, die worden gewonnen uit verschillende delen van de planten, zoals, bloemen, bloemblaadjes, wortels, schors, bladeren, stengels, etc. Bijvoorbeeld, etherische olie van roos is uit haar bloemblaadjes, etherische olie patchouli wordt gewonnen uit de bladeren van patchouli plant. Etherische oliën zijn niet oliën, in de ware zin, maar zijn de natuurlijke chemische stoffen gevonden in de planten, die worden gehaald als aromatische essences en vluchtige.
Er zijn verschillende methoden om essentiële oliën, zoals, CO2-extractie, koude persing-extract en de steel destillatie, maar stoomdestillatie is de belangrijkste onder hen. Deze producten zijn puur en bevatten geen kleur of andere ingrediënten, zoals drager oliën. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd en moeten worden verdund meerdere malen voor gebruik. De geur van etherische oliën worden bewaard, zelfs na meerdere keren te verdunnen. Deze oliën zijn zeer duur als gevolg van het feit dat grote hoeveelheden grondstoffen nodig zijn om kleine hoeveelheden essentiële oliën make. Bijvoorbeeld, een daling van rozenolie wordt gewonnen uit dertig bloemblaadjes en 1000 pond van jasmijn bloemen worden gebruikt om een ​​pond van essentiële olie te maken. Lees meer over essentiële olie gebruikt.
Wat zijn geuroliën?
Etherische oliën zijn erg duur en sommige geuren hebben geen essentiële olie (zoals banaan). Vandaar dat, de chemische verbindingen in planten werden geanalyseerd en werden weergegeven in de vorm van synthetische stoffen (door de mens gemaakt), die ruikt het plantaardige product, of de etherische olie die zij vertegenwoordigen. De meeste van de geur oliën (ook wel bekend als parfum oliën) zijn gemaakt op deze manier en zijn synthetische in de natuur.
Geuroliën kan natuurlijk, deels natuurlijk en deels kunstmatige of volledig kunstmatig. Als het product bevat etherische olie gemengd met vervoerder oliën op verschillende sterktes, kan het natuurlijk te noemen. De tweede categorie bevat producten, die zowel essentiële oliën en kunstmatige aroma's (chemische verbindingen die essentiële oliën na te bootsen) hebben. Producten die uitsluitend synthetische of kunstmatige aroma's bevatten, kunnen worden aangeduid als volledig kunstmatig. De meeste van de geur oliën bevatten vaak verschillende componenten, die een andere geur produceren, bij het mengen. Zelfs etherische oliën kunnen deel uitmaken van geuroliën worden. Het is waargenomen dat veel parfums meer dan honderd componenten bevatten. Kortom, de meeste van de geur oliën zijn een mengsel van chemische aroma's, waarvan sommige kunnen geur allergieën veroorzaken bij mensen.
Geuroliën Vs Etherische Oliën
Studies tonen aan dat er ongeveer 150 soorten etherische oliën die vandaag beschikbaar zijn, terwijl chemische aroma's, die worden gebruikt om geur oliën zijn meer dan 500 in getal. Het fundamentele verschil tussen geuroliën en essentiële oliën is dat terwijl, laatstgenoemde is zuiver natuurlijke, kan de voormalige worden beschouwd als gedeeltelijk natuurlijke (indien zij essentiële olie bevat) of volledig kunstmatige (als slechts aroma chemicaliën gebruikt). De volgende zijn enkele van de verschillen tussen essentiële oliën en geuroliën. ; Etherische oliën zijn natuurlijke producten, die therapeutische effecten hebben en worden gebruikt in aromatherapie. Geuroliën hebben geen dergelijke gezondheidsrisico voordelen. ; Etherische oliën zijn vluchtig en hun geur verdrijft met indamping, overwegende, geuroliën zijn niet zo vluchtige en behoudt de geur veel langer. Een druppel zuivere vloeistof essentiële olie, wanneer geplaatst op een papieren, zal verdampen en laat een olie plek. Geuroliën laat geen olievlekken op papier. ; Etherische oliën hebben een beperking van geur, overwegende, geen beperking is er voor kunstmatige geur die geleverd in een zeer breed scala, zoals, gebakken brood of babypoeder geur. ; In vergelijking met de prijzen van essentiële oliën, de meeste van de geur oliën zijn goedkoper. Sommige van de essentiële oliën (zoals citroen) zijn goedkoper dan haar geurolie tegenhangers. ; Fragrance oliën kan huidirritatie veroorzaken, zoals ze zijn chemicaliën, die kunstmatig zijn gemaakt. Maar, pure essentiële oliën, doen in verdunde formulieren (niet de verontreinigde identiteitskaarten) veroorzaken geen bijeffect tenzij u allergisch bent voor deze. Essentiële oliën moet gebruikt worden in een behoorlijke manier om eventuele bijwerkingen vermijden. ; Nu, je weet het verschil tussen geuroliën en essentiële oliën, kunt u kiezen de juiste, die het best geschikt is voor jou. Het debat over geuroliën vs essentiële oliën is nog steeds gaande, als gezondheid deskundigen hebben vele speculaties over de mogelijke bijwerkingen van geuroliën, die kunstmatig zijn gemaakt chemicaliën. Zelfs zuiver etherische oliën kan bijwerkingen veroorzaken bij sommige mensen. Echter etherische oliën zijn veiliger dan geuroliën. Milieuoverwegingen zijn gehecht aan beide producten. Terwijl, gebruik van sommige essentiële oliën, zoals, sandelhout en rozenhout kunnen worden beschouwd als milieuvriendelijke onverantwoordelijk, sommige chemicaliën gebruikt in geuroliën zijn ook niet goed voor het milieu. Zodat, is het zeer belangrijk om de juiste men kiezen en correct gebruiken. Het is even belangrijk te gaan voor vertrouwde fabrikanten, terwijl het kopen deze producten.

1 comment:

  1. Ironisch genoeg zijn er nu meer en meer synthetische en plantaardige vervangers. Soms is het moeilijk om onderscheid te maken tussen een goede essentiële olie.
    KnusseHuis

    ReplyDelete