Friday 20 January 2012

Hard Water Zeep

Een soap in een van de meest voorkomende gebruikte huishoudelijke materiaal. Er wordt aangenomen dat een soap met een goede schuim is beter dan een zeep met relatief minder schuimt. Natuurlijke zepen zijn tegenwoordig een deel van ons dagelijks leven. De kwaliteit van de zeep niet alleen afhankelijk van de chemische stoffen die er in zijn gebruikt, maar ook van het type water dat wordt gebruikt in combinatie met het. Water als zodanig heeft geen indeling, echter over het algemeen is het verdeeld in twee groepen, hard water en zacht water. Hoe werkt het hard water van invloed op de zeep? Voordat we naar de harde water zeep te bespreken, laten we discussiëren over de chemie van hard en zacht water.
Basischemie van zeep; Water heeft de unieke eigenschap van de oppervlaktespanning dat je gemakkelijk kan waarnemen door druppelen een druppel water op een tafel of een glas of zelfs op je handen. Het is wijten aan het eigendom van oppervlaktespanning die waterdruppels bolvormig. Een waterdruppel zal altijd proberen worden in bolvorm en het zal niet verspreid over de tafel, tenzij verstoord door een externe bron. In het proces van reiniging, is het noodzakelijk dat de oppervlaktespanning wordt verlaagd en watermoleculen zijn verspreid over het oppervlak dat moet worden schoongemaakt. Zepen en oppervlakteactieve zijn de chemische stoffen dat bepaalde ingrediënten dat belangrijke rol in reiniging, loskomen en dispergeren in water spelen. Dit helpt eveneens in die de bodem in suspensie tot het stof en vuil is weggespoeld. Zepen zijn in principe oplosbaar in water, natrium-of kaliumzouten van vetzuren. Algemeen zijn zepen gemaakt uit vetten en oliën door ze te behandelen met een sterke alkali. Verzeping is een proces dat wordt gebruikt om zepen vervaardiging. Zepen fungeren als een uitstekend reinigingsmiddel dat vet en onoplosbare deeltjes emulgeert.
Wat lastig is water en zachte Water?; Hard water wordt meestal gedefinieerd als het water dat niet lather vorm met een zeep. De chemische aspect dat zich bezighoudt met hard water is dat het veel mineralen bevat dat maakt ze ongeschikt en schadelijk voor op zekere hoogte voor verschillende doeleinden. Hard water bevat hoge hoeveelheid calcium (Ca), magnesium (Mg) en ook bepaalde hoeveelheden ijzer (Fe) en mangaan (Mn). Het bevat ook opgelost verbindingen en carbonaten sulfaten. Hardheid van water is in twee soorten, tijdelijke hardheid en permanente hardheid. Tijdelijke hardheid kunnen worden verwijderd door eenvoudige proces zoals kokend, maar permanente hardheid niet gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Zacht water aan de andere kant is vrij van de mineralen en bevat kationen van natrium en some anionen. Zacht water wordt beschouwd als schuim met zeep vormen, die echter omdat het verstoken van veel ionen en mineralen die het meestal smaakt zout.
Gevolgen van hard water: zeepresten; Hard water zeepresten is een gemeenschappelijk probleem in woningen. Zeepresten is een logisch gevolg van de interactie van de calcium-en minerale ionen in hard water en de zeep chemicaliën. Dit leidt tot de vorming van een onoplosbare verbinding die precipitates het vormen van een tuig, die we meestal naar verwijzen als zeepresten. Hard het water zeepresten is te wijten aan de chemische stoffen in hard het water in tegenstelling tot de overtuiging dat de zeep chemische stoffen zijn verantwoordelijk voor het harde water zeepresten.
Is er veel onderzoek wordt verricht door zeep industriële bedrijven om de hard water zeepresten en slechte schuim, te verminderen door toevoeging van enkele nieuwe chemische stoffen en agenten. Bedrijven zijn experimenteren met natuurlijke additieven zoals kokosolie, zodat de een zeep voor hard waterverbruik kan worden ontwikkeld dat kan goede schuimt met de zeep geven.

No comments:

Post a Comment